Μαθηματικοι Διαγωνισμοι

Μαθηματικοί διαγωνισμοί για μαθητές β', γ' Γυμνασίου και Λυκείου


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε χρόνο Πανελλήνιους διαγωνισμούς στα μαθηματικά με τις ονομασίες "Θαλής", "Ευκλείδης" και "Αρχιμήδης" και οι μαθητές που διακρίνονται συγκροτούν τις Εθνικές ομάδες εκπροσωπώντας την Ελλάδα στις Βαλκανιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Με τη συμμετοχή του ο μαθητής ασχολείται με το αντικείμενο που αγαπά και ολοκληρώνοντας και τις τρεις φάσεις Θαλής - Ευκλείδης - Αρχιμήδης έχει τη δυνατότητα εισαγωγής του στις Πανεπιστημιακές σχολές που βασικό μάθημα είναι τα μαθηματικά χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η νόηση οργανώνει και φέτος ειδικά τμήματα για μαθητές, που έχουν έφεση στα μαθηματικά, για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς Γυμνασίου και Λυκείου της Μαθηματικής Εταιρείας.

Με την οργάνωση και επίβλεψη του κου Παναγιώτη Δρούτσα, Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, συγγραφέα του σχολικού βιβλίου των μαθηματικών της Β' Γυμνασίου και πολλών μαθηματικών βοηθημάτων, τα παιδιά με κλίση και ενδιαφέρον στα μαθηματικά διευρύνουν τον μαθηματικό τους ορίζοντα, εμβαθύνουν στις μαθηματικές έννοιες, αποκτώντας μαθηματική σκέψη, αναπτύσσοντας τις δεξιότητες που έχουν οδηγούμενοι έτσι στην επιτυχία.

Στα τμήματα διδάσκονται εξειδικευμένα θέματα και θέματα παρελθόντων ετών με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και στόχο την επιτυχία.

Επίσης από το 2019 οργανώνεται από την ΕΜΕ με επιτυχία και πολύ μεγάλη προσέλευση ο διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων "Πυθαγόρας" κάθε Φεβρουάριο με συμμετοχή μαθητών από Β' Δημοτικού έως και Γ' Γυμνασίου. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ κάνωντας κλικ εδώ.

Επικοινωνήστε με την γραμματεία του φροντιστηρίου για προσωπικό ραντεβού με τον κο Παναγιώτη Δρούτσα και δηλώσεις συμμετοχής.